Tunick zal in het kasteel foto's nemen van naakte mensen en zal de beelden vervolgens gebruiken in een installatie die later in het kasteel te zien zal zijn.
Het project maakt deel uit van de tentoonstelling 'Sleeping Beauties', van gastcurator Ann Geeraerts. Die tentoonstelling brengt een selectie werken van hedendaagse kunstenaars die zich door slaap en droom laten inspireren.
Spencer Tunick was al twee keer in ons land actief, telkens in Brugge. In 2005 fotografeerde hij in de Brugse binnenstad een 2000-tal naakte mensen in het kader van het cultuurfestival Corpus 05. Een jaar later fotografeerde hij voor het chocoladefestival Choca-Laté een 70-tal met witte chocolade overgoten naakte mannen.
Wie zich in het kader van dit nieuwe project naakt wil laten fotograferen, dient zich vooraf te registreren via www.kasteelvangaasbeek.be/spencertunick/nl. De deelnemers zullen kort voor het weekend van 10 juli gecontacteerd worden met exacte datum, beginuur en verdere instructies. Ze krijgen nadien als bedankje een foto van de gerealiseerde installatie die gedrukt wordt in een beperkte oplage.

Bron:http://standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20110429_065&sectionid=ab8d3fd8-bf2f-487a-818b-9ea546e9a859

Nadat Spencer Tunick in 2005  en 2006 al foto's nam in Brugge heeft hij besloten om dus weer eens terug te keren naar België, deze keer zal het wel niet opnieuw in Brugge zijn zoals hij de vorige keren deed. De foto's zullen dus genomen worden in het kasteel van Gaasbeek te Lennik. De reden waarom ik dit artikel heb gekozen is omdat Spencer Tunick meestal op zeer bekende locaties zijn foto's gaat nemen, maar deze keer zal het dus in een mooi kasteel in België zijn.  Al op 31 locaties heeft Spencer Tunick foto's genomen , verspreid over de hele wereld en daarom heb ik toch veel respect voor hem en al de mensen die meedoen. En zelf inschrijven gaat ook nog altijd, ik ga het alvast niet doen, maar misschien een van mijn trouwe lezers wel ?